Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: November, 2016
Nov 21, 2016

Kol & Rosor är en dröm, för såväl ägarinnan Lise-Lott Långberg som för många av besökarna i butiken på Slaggatan, Falun.

Lise-Lott var lärare i Smedjebacken under många år, innan hon kastade sig ut på djupt vatten. Hon liknar nämligen företagandet vid förmågan att manövrera ett stort skepp, där det dessutom gäller att ha besättningen nöjd och motiverad.

Att klara den "ständiga jakten" är en annan utmaning, menar Lise-Lott, som ändå njuter sin verklighetsdröm i sina inredningsbutiker.

Nov 17, 2016

Erik Arnberg blev tillsvidareanställd som HR-specialist i Falu kommun en månad före sin 65-årsdag. Tidigare hade han jobbat hela sitt yrkesverksamma liv - 47 år - på Domnarvets Jernverk, sedemera SSAB innan han fick gå i samband med ett storvarsel. När yrkeskarriären verkade vara över, öppnade sig alltså nya möjligheter. Hör Arnberg berätta om sin jobbresa, om hur hans bild av Falun har förändrats sedan han bytte perspektiv och om hans mål att alltid se det goda i alla människor han möter, som en framgångsfaktor i sitt nya jobb. Programledare är Niklas Lind.

Nov 8, 2016

Nej, herrarna kokar inte hallon- eller jordgubbskräm, det handlar istället om kosmetiska krämer.

Deras framgångssaga bygger i grunden på ett kamratskap från barnsben, från fotbollspel tillsammans och med en värdegrund där alla medarbetare är lika mycket värda.

Häng med till Krämfabriken, hör hur Pär och Johans företagarhistoria ser ut, och vilka drömmar som fortfarande finns där. Programledare: Pelle Marklund. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 24 minuter långt.  

1