Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: July, 2017
Jul 25, 2017

Och nu är Bjursås SkiCenter på gång igen.

Per Kempe är, stockholmaren med dalablod i ådrorna, som leder företaget på vägen tillbaka.

Han och gänget som jobbar vid anläggningen är fast beslutna att lyfta än mer. Hårt arbete, det är framgångsreceptet som teamet jobbar efter.

För Per är den nuvarande sysselsättningen något av att leva sin dröm företagarmässigt. Han är uppvuxen inom den alpina skidsporten, och har alltid strävat efter att bli företagare.

- Vi ska upp division för division, den här vackra anläggningen ska blomstra igen!

Jul 18, 2017

Om man bygger en ny simhall vart 50:e år så är det viktigt att utformningen får ta tid. Den här gången har faluborna fått vara med och ha synpunkter på vad som är viktigt för att man ska trivas i den nya hallen. Lite otippat är omklädningsrummen väldigt viktiga för om folk vill komma till simhallen eller inte. Hör mer om det när Jon Norberg pratar med två av nyckelpersonerna i projektet.

Jul 11, 2017

Planeringen startade redan för tio år sedan. Nu i slutet av september öppnas Falu Bowling & Krog. Möt Robin Sjöblom, som funnits med på resan, och som tillsammans med sin familj startade och utvecklat Rättvik Bowling & Krog till ett framgångskoncept.

Att låta medarbetarna känna delaktighet, att se utvecklingen i gruppen, det är Robins passion. Förhoppningen är, att den styrka som växer i företaget ska föra Falu Bowling & Krog till en hög position bland nöjesställen i mellersta Sverige.

Jul 4, 2017

Det byggs intensivt i stan just nu. Falun har blivit hetare och det finns tankar om en ny stadsdel med egen pendeltågstation nära Runn. Mitt i centrum gör skapandet av Årummet gör det lite stökigt, en ny tillfällig parkering håller på att färdigställas och bostäder skapas på fler håll i kommunen.

   Varför händer det så mycket just nu och hur ser planerna ut framöver? Det är några av frågorna Jon Norberg ville ha svar på när han träffade Margareta Åslund och Per Grundström som båda jobbar på kommunens miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning.

Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 16 minuter långt.

1