Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: August, 2017
Aug 29, 2017

Redan när Jonny Gahnshag var 10 år var han tydlig: Jag ska bli kommunalråd! Det berättar han för Jon Norberg i Falupoddens sommarserie där vi porträtterar Faluns fyra kommunalråd. 

Jonny berättar också om sin bakgrund innan han blev politiker på heltid, och om en lyckad resa till Barcelona med familjen i sommar. Dessutom tipsar han om ett smultronställe i Falun - en plats där Jonny och Susanna gifte sig. Programledare Jon Norberg. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 19 minuter.

Aug 23, 2017

Efter elva år vid dramaten flyttade han hem till Dalarna igen. Jon Karlsson gav sig äntligen chansen att starta en sommarteater, precis det som han har drömt om i många år.

- Det har varit två väldigt lärorika säsonger, med många härliga möten och erfarenheter. Entreprenörsandan i mig har verkligen stärkts, förklarar han. 

Hör Jon berätta om åren på Dramaten, om flytten hem till Falun, i det här avsnittet av Falupodden.

Programledare Pelle Marklund. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 26 minuter.

Aug 16, 2017

Mikael Rosén, moderat kommunalråd i opposition, är säkert på Sabaton Open Air när evenemanget genomförs på Lugnet nu till helgen. Han lyssnar gärna på hårdrock och i hans skivsamling hittar man mycket Rolling Stones, Frank Zappa och Iggy Pop - Beatles var för mesiga. När Jon Norberg träffade Mikael tidigare i sommar berättade han också om sin förkärlek för veteranbilar, även om han själv inte längre har någon veteranbil. Programledare Jon Norberg. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 15 minuter.

Aug 8, 2017

Hon har varit befäl inom flottan. Idag driver Lina Hedin företaget Add Insight i Falun, i samma lokaler som hennes farfars far en gång jobbade i.

Tjänsterna handlar om att hjälpa grupper och organisationer att fungera bättre.

- Det här har drivit mig sedan tonåren, via skolan, scouterna, idrotten och inom försvaret, förklarar hon.

Lina Hedin är en av Faluns spännande företagare. Hon är inte bara utbildad militär, hon är dessutom före detta elitspelare i volleyboll.

Programledare Pelle Marklund. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 26 minuter.

Aug 1, 2017

Susanne Norberg vilar sig vid ”skrutthuset” i sommar. Häng med till Sundborn och träffa kommunalrådet Susanne Norberg som i sommar helst kopplar av och läser en deckare vid poolen. Den ligger bakom ”skrutthuset” som villan kallades innan Susanne och hennes man byggde om och ut. Hur har hennes sommar sett ut, och vilka intressen har hon utöver politiken?

Idag inleder Jon Norberg en serie intervjuer i Falupodden där han gör sommarporträtt av våra fyra kommunalråd.

 

1