Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: September, 2017
Sep 27, 2017

Falun står väl rustat när hela bilindustrin nu satsar på elbilar. Falu Energi & Vatten har sedan 2009 medvetet jobbat för att ge Faluborna bra förutsättningar att äga och köra elbil, berättar Daniel Asplund för Falupoddens Jon Norberg. För tillfället finns 14 laddstationer utplacerade i kommunen och utbyggnaden fortsätter, lovar han.

Nu är det allt fler elbilsägare som sätter upp laddboxar hemma, och Daniel tipsar om vad man ska tänka på när man gör det. 

Programledare Jon Norberg. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 15 minuter.

Sep 19, 2017

Hon utbildade sig till sitt drömyrke och jobbade som kock i Paris. Men idag driver Sofie Lofors Amberline Partner AB i Falun tillsammans med Thomas Norberg, och säljer fönster åt sig själv och det polska moderbolaget. Sofie stortrivs med att vara företagare, och är svag för att nå mål och tjäna pengar. Amberline är också engagerat i projektet ”Hur svårt kan det va?”. Eftersom Amberline i grunden är ett polskt företag så behövde de någon som kunde polska. En nyanländ kvinna från polen, dessutom ingenjör och arbetsvillig, blev rena högvinsten.

Programledare Pelle Marklund. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 25 minuter.

Sep 13, 2017

Både hemma i huset och i sommarstugan pågår renoveringsprojekt, och i garaget är ett kajakbygge i trä på gång. Centerpartisten Joakim Storck är den sista av fyra kommunalråd som porträtteras i Falupodden av Jon Norberg. Här berättar han både om uppväxten och drömmarna hemma i Värmland, där han växte upp, och varför han började engagera sig politiskt.

Sep 5, 2017

Tidigare jagade Petter Myhlback medaljer och världscuppoäng i skidspåret.
Nu har han andra mål i tillvaron.
Sedan några år tillbaka driver han, tillsammans med tre andra, bemannings- och rekryteringsföretaget Clockwork.
- Det är verkligen en spännande och stimulerande tillvaro. Att hjälpa företag till bra arbetskraft, och människor till sysselsättning ger magisk stimulans, tycker Petter.
Och det var via det berömda bananskalet som han kom in i branschen. Efter att ha hjälpt till med uppstarten av Beyond Skliing, partnernätverket kring skid-VM i Falun 2015, så hamnade han på Proffice.
Därifrån tog han steget in i sitt eget företag, Clockwork.
- Har man en sund och bärande affärsidé, då ska man absolut ge sig in i företagarlivet. Det är mitt råd, säger Petter.

1