Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: October, 2017
Oct 31, 2017

Som ung var han mångsysslare inom idrotten, med framgångar i motorsport samt medaljer i boxning och karate.

Jan Lindblom, som driver ByggProjekt i Dalarna AB, har dessutom prisats i en rad företagarsammanhang för sitt driv och sitt entreprenörskap.

Förklaringen till att han har lyckats är enkel: "Jag har myror i brallorna helt enkelt, vill göra av med energin och suget att nå de mål jag ställer upp är stort."

Jan säger också att han har idrotten att tacka för mycket, inte minst åren i den tuffa racingbranschen.

Programledare Pelle Marklund. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 24 minuter.

Oct 25, 2017

Just nu byggs en ny bana för mountainbikesporten i Lugnetterrängen. Där finns redan populära banor, byggda av Stigcyklisterna, som används i första hand för träning och nöjesåkning. Men den nya banan, som byggs av kommunen, ska bli en tävlingsbana för olympisk cross country där man kan arrangera stora tävlingar som världscup eller rent av ett världsmästerskap. För att banan ska få rätt stuk tar kommunen hjälp av erfarna mountainbikescyklister, berättar projektledaren Jonas Boström för falupoddens Jon Norberg. En av dem är Fredrik Ericsson som engagerats för att ge rätt utformning åt de 4,5 km cykelstigar som slingrar sig upp och ner i terrängen.

Oct 18, 2017

I bilen på väg hem, mellan Ludvika och Falun, kände hon hur hennes företagardröm växte fram.Väl hemma hade beslutet tagits.

Anna Palmér startade Pop & Rockkören 2012 och idag finns 350 körsångare, fördelade på två körer i Falun och en i Jönköping. Anna trodde inte att hon att skulle bli företagare, men så blev det. Idag ser hon sitt företag som ett fantastiskt verktyg för att kunna hålla på med det hon älskar.

Programledare Pelle Marklund. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 25 minuter.

Oct 11, 2017

En ny attraktiv samlingsplats byggs mitt i centrum av Falun. Det är Lydias terrass som ska växa fram över gränden mellan Åhlenshuset och Bergströms galleria. Det blir en rejäl yta på cirka 300 kvm plus planteringar, berättar projektledaren Ellen Andreasson för Falupoddens Jon Norberg. Vi får också höra om Lydia, sångerskan som ger namn åt terrassen, och höra hur hon lät i en inspelning från USA på 1920-talet. 

Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 11 minuter.

Oct 3, 2017

Svedlunds Flagg i Linghed är precis ett sånt där företag som man blir glad av att besöka. Matti Svedlund är andra generationen som driver företaget och han stortrivs.

"Jag har varit här alldeles för länge, säger han och skrattar. Men det är väl för att jag älskar mitt jobb"

Svedlunds Flagg har funnits sedan 1956 och tillverkar flaggstänger samt flaggor av olika slag. Företaget tillhandahåller också vepor och speciellt tillskurna textilier för industrin.

Programledare Pelle Marklund. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 24 minuter.

1