Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: November, 2017
Nov 28, 2017

Där inspirerade en duktig instruktör Anki Allard till en fortsättning, där helhetssynen på kroppen blev grunden och filosofin i hennes kamp mot människors olika besvär.

Företaget Knoppens Friskvård startades 1991. Sedan dess har både Anki och verksamheten utvecklats.

Hon säger:

- Att se glädjen hos människor som blir av med sin smärta eller sin sort, det är det som driver mig.

Akupunktur eller annan fysioterapeutisk behandling, det är det som är Ankis specialitet.

 

Nov 21, 2017

Julmarknaden vid Falu gruva är en av landets mysigaste och populäraste. Men det har hänt mycket annat spännande på området också den senaste tiden. Hela det gamla gruvmuséet har rivits ut och ersatts av en modern interaktiv utställning. Visningarna av gruvan har utvecklats med dramatiserade vandringar som passar barn. Dessutom kan man nu bo på gruvområdet, antingen på ställplatsen för husbilar eller på ett bed & breakfast som öppnats i den gamla konstmästarbostaden där bland annat Christopher Polhem bodde. Falupoddens Jon Norberg har träffat verksamhetschefen Anna Björkman och Marie Claesson som driver Gruvortens b&b.

Nov 14, 2017

Sedan många år driver Mats Andersson ICA Supermarket Slätta på ett framgångsrikt sätt.

Att han skulle bli företagare, den tanken kanske inte fanns som ung, men Mats medger att hans egenskaper fungerar rätt bra i den rollen. Mats älskar den puls, det tempo, som finns i branschen.

Mats gillar också att jobba med människor, och säger sig ha idrotten att tacka för mycket av sin filosofi idag.

Programledare Pelle Marklund. Vinjettmusik Erik Jansson. Cirka 24 minuter.

Nov 7, 2017

Falun ska vara en av Sveriges ledande kommuner för ett hållbart samhälle år 2020. Det slog miljöprogrammet fast för några år sedan. Det krävs många mått och steg för att nå dit av både kommunen och invånarna, men varje åtgärd i rätt riktning tar oss närmare målet.
 
Ett av projekten som engagerar många människor är Återvinningsfesten som  äger rum den 18:e november på Magasinet. Här berättar Thomas Sundin, som är projektledare på Koll på konsumtion, för Falupoddens Jon Norberg om arrangemanget som i år har ett nytt spektakulärt inslag. Det blir nämligen auktion på en del saker som har slängts på återvinningscentralen – ”sopor” som man sa tidigare.
 
Han berättar också om den spännande utveckling som kanske väntar  återvinningscentralen. Den kan bli  en återvinningspark eller rent av en återvinningsgalleria!

1