Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: December, 2017
Dec 19, 2017

Det är ungdomarna i Grycksbo och Vika som blir först med att få del av vinsten från Skid-VM 2015. Från "Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun" har Grycksbo fiskeklubb fått 111.000 kronor och Vikabygdens intresseförening 150.000 plus 60.000 i ett senare skede. 

Falupoddens Jon Norberg har träffat representanter från de båda föreningarna som berättar hur pengarna ska användas, och hur verksamheten fungerar.

Dec 15, 2017

Nina Cernold fick ett tips från en vän i USA. När hon hade lyssnat klart så var hon fast.

Idag har hon lämnat läraryrket och istället jobbar Nina som företagare med två spännande varumärken, Svenska Mordgåtor och Mysteriefabriken.

För att vara tydlig, hon säljer små teaterstycken för olika slags fester.

- Det handlar om en fängslande sysselsättning, lämplig för flera olika sammankomster, födelsedags- och företagsfester. Jag älskar att skriva och att se människor agera, så det här är något jag verkligen brinner för, berättar Nina.

Mordgåtorna har funnits med under några år och är avsedda för vuxna, Mysteriefabriken lanseras inom kort och riktar sig till barn och ungdomar.

Reporter Pelle Marklund.

Dec 5, 2017

Vem är hon - Jessica Wide - som blir kommunalråd efter årsskiftet?

Falupoddens Jon Norberg har träffat henne för att höra om bakgrund och hjärtefrågor. Men också hur det känns att komma in efter den turbulens som präglat hösten. Dessutom avslöjar hon, efter viss tvekan, ett smultronställe.

1