Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: February, 2018
Feb 27, 2018

Som Falu kommuns lönechef har Evalinda Aarvaag inte jobbat så länge. Men hon har tävlat i fitness sedan 1994 och är en av sportens veteraner. Dessutom har hon fina tävlingsmeriter både i Sverige och internationellt.

I vår åker hon till Spanien för att delta i EM i bodyfitness, där man bedömer kroppens och musklernas utseende utifrån olika kriterier. Falupoddens Jon Norberg blev nyfiken och sökte upp Evalinda för en pratstund.

Feb 21, 2018

Vad är egentligen Luvian?

Jo, det är företagsnamnet där meningen ”Luften vi andas” blivit förkortad.

Luvian arbetar med luftsystem där inomhusluften blir ren som fjälluft.

- Jag har under hela mitt yrkesliv, kanske även från ungdomstiden med sommarjobb, varit intresserad av det här området. Att nu få jobba och utveckla system inom den här branschen är oerhört stimulerande, säger Stefan Lysén.

I intervjun berättar Stefan om hur Luvian arbetar, och hur han brinner för hälsoaspekten.

 

Feb 13, 2018

Var ska bostäderna byggas under de närmaste 20 åren? Hur ska vi utnyttja närheten till vatten? Det är ett par av frågeställningarna som kommunens miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning har utformat i "Fördjupad översiktsplan för Falu tätort och området runt Varpan" som finns på Falun.se.

Per Grundström, som jobbar med planeringsfrågor, berättar om de stora dragen i planerna för Falupoddens Jon Norberg.

https://www.falun.se/pagaende-fordjupade-oversiktsplaner/fordjupad-oversiktsplan-falu-tatort-och-omradet-runt-varpan---utstallningsversion.html

 

Feb 6, 2018

Falupodden har i det här avsnittet besökt företaget Invent, där verkar Marcus Weilund som VD. "Vi sysslar med teknik för ett bra inomhusklimat. Ett ganska spännande område, där vi känner oss behövda", säger Marcus.

Marcus pratar i intervjun om olika saker, bland annat att Faluföretaget vill växa, att det vid nyrekryteringar är svårt att hitta kompetens inom det här området i den här delen av landet, samt att utfasningen av äldre medarbetare är en klurig nöt att knäcka.

1