Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: March, 2018
Mar 27, 2018

För andra året har parkförvaltningen undvikit att ha fågelfjädrar i påskdekorationerna som placeras ut i centrum. I stället är de färgglada blommorna i björkriset gjorda av kaffefilter!

Falupoddens Jon Norberg åkte upp till kommunens depåträdgård på Ingarvet för att ta reda på mer.

Mar 20, 2018

Det enkla är oftast det geniala. Så är det med Hammarprodukter i Bjursås. Lars Hammar har drivit företaget sedan 1987, efter att hans far Algot drog igång verksamheten.

"Allt började med skyltar till elbolag. I dag producerar vi också fågelvarnare som monteras på elledningar, säger Lars Hammar".

Hör mer om Hammarprodukter, de roliga idéerna och en företagarresa som fortsätter runt om i världen. Hör också hur Lars Hammar ser på att driva företag i Falu kommun och vilka tips han ger.

 

Mar 12, 2018

Falu stadsbibliotek lanserar nu en streamingtjänst som göra att alla som har ett lånekort kan se film utan kostnad. Tjänsten heter Cineasterna och har ett brett utbud av kvalitetsfilm både för barn och vuxna.

Begränsningen är att man ännu så länge kan låna max tre filmer i månaden, för varje lån innebär en kostnad för biblioteket.

Falupoddens Jon Norberg har pratat med Anna Westin på biblioteket för att få mer information.

Mar 6, 2018

Ramhuset i hörnet av Gruvgatan/Sturegatan, är ett gammalt fint Faluföretag.
Hit kan folk söka sig för att rama in sin konst eller sina bilder, men också för att titta på konst i det lilla galleriet.
Emma Ericson är tredje generationen i företaget, som just nu befinner sig i ett generationsskifte.
- Pappa (Mats) kommer att jobba kvar ett tag till, men jag försöker väl i allt högre grad sätta min, en lite modernare, prägel på Ramhuset, säger hon.

1