Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: June, 2018
Jun 20, 2018

Ungdomarna i Wesen Design har trivts förträffligt med att vara företagare under ett läsår i gymnasiet. Så bra att de tycker det är trist att det är över.

"Efter den här erfarenheten är vi än mer övertygade om att bli företagare i framtiden", säger dom.

Deras idé med kökshanddukar med recept tryckta på har blivit en succé. Det har gått så bra att Wesen Design utsågs till bästa UF-företag i Falun 2018.

Jun 14, 2018

Vad barnen ska göra på sommarlovet när föräldrarna inte är lediga eller inte kan resa bort på semester har alltid varit ett problem. Sedan några år finns projektet "Bästa sommaren" där många av kommunens föreningar, organisationer och kommunala förvaltningar samarbetar för att ordna aktiviteter under hela sommaren.

Falupoddens Jon Norberg träffade Abdu Karim Haashi Muhumud på Afrikas horn kultur, Maria Emanuelsson i Enviken(på bilden) och projektledaren Lena Karsikas.

Jun 5, 2018

Marit Anne Seglsten Ness och Eva-Lena Bergman-Holmqvist på Yogahuset i Falun blev för några veckor sedan utsedda till ”Årets företagare i Falun 2018”.

På bara några år har de, i den rosa kyrkan intill Faluån, skapat en samlingspunkt före yogasugna.

"Vi är fascinerade över företagets utveckling, och väldigt stolta över den här fina utmärkelsen", säger Marit Anne och Eva-Lena.

De träffades för sju år sedan, och upptäckte att de delade samma vision och syn på yoga.

Förmodligen är det hemligheten bakom företagets framgång.

1