Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: September, 2018
Sep 27, 2018

Det du slänger kanske någon annan kan använda. Det är grundtanken när återvinningscentralen på Ingarvet ska utvecklas till en kretsloppspark.

Varför gör kommunen det här och hur ska det fungera? Falupoddens Jon Norberg har frågat två av dem som arbetat med förslaget som nu blir verklighet. Dessutom ett par besökare och en anställd på återvinningscentralen för att höra vad de tror om förändringen som ger ännu bättre service.

Sep 11, 2018

En polis och en yrkestrummis – där har ni ryggraden i Mullbacks Måleri i Falun.

Jodå, ni läste rätt.

Polisen Martin och musikern Daniel Mullback är fostrade i en företagarfamilj, och när pappa Jan skulle sälja företaget ville bröderna köpa.

"Vi ville inte skiljas från måleriet, och trivs förträffligt med kombinationen och variationen. Vi älskar vår livsstil och känner att kunderna blir nöjda", berättar dom.

Lite polisjobb och målning, lite turnerande med bandet Civil War, det är en perfekt kombination, både för Mullbacks Måleri och för Martin och Daniel.   

Sep 5, 2018

Falupodden har träffat en veteran - 85-åriga Britta Gölén - för att höra hennes tankar om valet. Vi har också pratat med några unga blivande byggnadsarbetare för att höra om de tänker rösta? I så fall - vad är det som är viktigt?

Dessutom berättar gymnasiechefen om hur man resonerat inom skolan om partierna och valet. Till sist hör du kommunens ungdomsdemokrativägledare om hur ungas engagemang kan se ut.

1