Info

Falupodden

Nu kan du lyssna på Falupodden, en radiosändning, som du kan ladda ner och lyssna på i din telefon, dator eller läsplatta. Tanken bakom Falupodden är att diskutera näringslivsfrågor och aktuella ämnen som berör Faluborna, samt ge en bredare bild av vad som händer inom Falu kommun.
RSS Feed
Falupodden
2019
August
June
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: November, 2018
Nov 20, 2018

Hur ska stadskärnan i Falun utvecklas? Efter många diskussioner mellan kommunens politiker, tjänstemän och Centrala stadsrum har man nu presenterat en strategi för utvecklingen till 2025.

Falupoddens Jon Norberg har frågat både butiksinnehavare, fastighetsägare och centrumutvecklaren Lasse Westin om hur de ser på möjligheterna.

Nov 13, 2018

 

Helena Andersson hade inte tänkt att bli företagare.

Men omständigheterna gjorde att det blev så och idag vill hon inte byta bort det här livet.

Tillsammans med maken Peter driver hon företaget Renbiten, med den största verksamheten i Grövelsjön, men också med butik på Åsgatan i Falun.

- Det är underbart att ha sån variation i arbetet och att få möta alla underbara kunder. Det är godbitarna i företagarlivet.

Renbiten ger kunderna god mat och en inblick i hur samekulturen fungerar, bland annat via guidade turer i naturen.

Nov 6, 2018

Efter kritik för hur snöröjningen utfördes förra vintern beslutades det att kommunen ska ta över och göra den i egen regi. 

Falupoddens Jon Norberg har träffat chefen för väg- och markavdelningen, Niklas Karlsson, och arbetsledaren Håkan Back för att ta reda på hur det ska gå till.                                    

Nov 5, 2018

Petter Kosjanov och Mikael Otterström träffades på restaurangskolan i Leksand.

Bra energi uppstod och i dag driver de, sedan fyra år tillbaka, Kokkonsten matstudio i Skyttepaviljongen, högst upp på Lugnets skidstadion.

- Vi älskar att se människor laga mat tillsammans och samtidigt hitta nya bekantskaper. Det blir ytterligare en nivå jämfört med att bara gå ut på restaurang och äta, säger Petter och Micke.

Kokkonsten jobbar mot bokade grupper och sällskap och erbjuder matlagningsaktiviteter, middagar, luncher och fester för företag och privatpersoner.

1